Cum sa mentinem sanatosi iarna

Datorita cresterii perioadei de intuneric , creierul nostru elibereaza o cantitate crescuta de malatonina , hormonul somnului.
    Chiar daca spre sfarsitul iernii zilele incep sa creasca , organismul trebuie sa faca fata in continuare temperaturilor scazute ce ne afecteaza in special zonele neacoperite ale corpului cum ar fi degetele si fata.
    Starea de somnolenta ne face mai lenti , asa ca este bine sa nu ne inchidem in casa ci sa beneficiem de un antrenament care sa ne ajute sa dezvoltam un sistem imunitar potrivit.
    Pentru a ne bucura de beneficiile miscarii , putem opta fie pentru un program de gimnastica , fie pentru sporturile de exterior cum ar fi patinajul sau o binevenita “bulgareala “ .Astfel , senzatiile de oboseala si somnolenta vor disparea rapid.
    Inainte de a pleca spre partie , trebuie avut in vedere ca aprox 60% din accidentele de schi se produc pe fondul lipsei conditiei fizice.Gimnastica are rolul principal de a tonifia musculatura picioarelor.Este indicat sa incepem un program special de exercitii fizice cu cel putin 2 saptamani inainte de eveniment pentru a reintra in forma.
    Frigul favorizeaza contracturile musculare ,blocheaza sistemul cardio-respirator , usuca pielea si irita mucoasele.Cel mai bun remediu pentru ameliorarea si / sau prevenirea acestor simptome consta intr-un masaj efectuat cu regularitate(min 2 ori/sapt) .Este indicat sa folosim uleiuri hranitoare ( hidratarea pielii) si aromate (decongestionarea cailor respiratorii).
    Meniul trebuie ales si in functie de anotimp.Iarna este bine sa consumam multe produse lactate in defavoarea mancarurilor grele cu care suntem obisnuiti in acest sezon.E bine de stiut faptul ca iarna suntem predispusi consumului mare de alimente bogate in carbohidrati.
    Condimentele specifice sezonului rece ne sunt de ajutor :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu